Het Scheidingsplatform

Als ondernemer in een scheiding

Als ondernemer in een scheiding

Als ondernemer in een scheiding zijn er praktische stappen die je kunt nemen om de impact en de continuïteit van de scheiding op het bedrijf te minimaliseren. 

Hieronder staan enkele van deze stappen opgesomd:

  1. Zorg voor een goede boekhouding. Zorg ervoor dat al je financiële transacties duidelijk gedocumenteerd zijn en dat je boeken up-to-date zijn. Het hebben van een goede administratie zal niet alleen helpen bij de verdeling van het huwelijkse vermogen, maar zal ook van onschatbare waarde zijn bij het plannen van de gezamenlijke financiële toekomst na scheiding.
  1. Stel, indien nodig, een overeenkomst op. Als je nog geen huwelijkse voorwaarden of partnerschapsovereenkomst hebt opgesteld, is dit het moment om dit te doen. Dit document legt de voorwaarden vast voor de verdeling van activa en passiva in het geval van een scheiding. Door dit op te stellen voordat de scheiding definitief wordt, kun je veel problemen voorkomen.
  1. Zoek professioneel advies. Het is belangrijk om professioneel advies te zoeken van een scheidingsadviseur in combinatie met een financieel adviseur om je door het scheidingproces te begeleiden. Zij kunnen je helpen bij het begrijpen van de praktische mogelijkheden, het identificeren van activa en passiva die verdeeld moeten worden, het bepalen van de waarde van je bedrijf en het adviseren over de beste manier om de toekomst van het bedrijf te beschermen. Dit is het belang van de ondernemer, maar zeker ook van de (aanstaande) ex-partner.
  1. Werk samen met je (aanstaande) ex-partner. Goed samenwerken met je ex-partner tijdens de scheiding is belangrijk voor het nieuwe perspectief na de scheiding, zowel financieel als, indien van toepassing, als ouders. Dit kan moeilijk zijn, maar probeer zakelijk te blijven en emoties buiten de deur te houden. Goede begeleiding is hier essentieel.

Open en eerlijke communicatie over het bedrijf kan helpen om een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is.

  1. Zoek een oplossing buiten de rechtbank. De juridisch kaders zijn niet helpend voor een maatwerk oplossing. Maar maatwerk is sleutel tot een goed en rustig ouderschap en/of nieuw financieel perspectief. Het helpt om een snellere en meer bevredigende uitkomst te bereiken in plaats van een dure rechtszaak, die ook nog eens zeer tijdrovend kan en tot een conflictscheiding kan leiden.

Kortom, als ondernemer in een scheiding kun je stappen ondernemen om de impact op je bedrijf, je privéleven en je ouderschap te minimaliseren. 

Op Het Scheidingsplatform zijn de scheidingsprofessionals actief die je kunnen helpen. Meer informatie: maak een gratis en vrijblijvende afspraak.

Neem nu vrijblijvend contact op

Neem geheel vrijblijvend en kosteloos contact met ons op, we helpen je graag verder.

Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
Het Scheidingsplatform
Hallo,
Welkom bij Het Scheidingsplatform. We helpen je graag vrijblijvend en kosteloos verder met jouw vragen.