We zijn gescheiden

We helpen je graag om de beste beslissingen te maken voor jou en je gezin.

Ik ben gescheiden

Na je scheiding

Een (echt)scheiding heeft veel impact op je leven (en of gezin). Je dagelijkse leven en het ouderschap hebben een totaal andere invulling gekregen. 

Vaak wordt gedacht dat wanneer de scheiding eenmaal afgerond is, het ook helemaal klaar is. 

Soms kom je dan van een koude kermis thuis. Je situatie verandert namelijk of afspraken werken in de praktijk anders uit dan voorzien. Hoe ga je daarmee om? 

We helpen in iedere stap

Van onrust naar rust

Hier een tekst over onze visie als iemand is gescheiden. 

Wat vinden wij van het scheidingsplatform?

Overwegen te scheiden

Vragen die na een (echt)scheiding vaak spelen over de omgangsregeling
  • Wat kun je doen als afspraken niet werken in de praktijk?
  • Wat doe je als de communicatie is verstoord?
  • Hoe geef je informatie over de kinderen goed aan elkaar door? 
  • Hoe vertellen we het de kinderen (en mijn ex-partner) dat ik ga samenwonen met mijn nieuwe partner?

Ik ben gescheiden

Na de (echt)scheiding loopt niet alles zoals verwacht

Na de (echt)scheiding loop je tegen een aantal zaken aan waar je eerder nog niet bij stilstond. Jij of je ex krijgt een nieuwe partner. Het loopt met de kinderen nog niet helemaal lekker. Of de financiën zijn nog niet goed geregeld, waardoor je iedere maand achter de feiten aanloopt.

Ook als je al langer gescheiden bent, kan de omgangsregeling nog spaak lopen. Dit komt vaak voor als ingrijpende veranderingen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een nieuwe partner of een babytje uit een nieuwe relatie.

Veel samengestelde gezinnen hebben behoefte aan begeleiding en ondersteuning. De verhoudingen in zon gezin zijn namelijk complex. Voor de kinderen is het belangrijk dat zij, ook na een scheiding, met beide ouders een goede relatie hebben. Kinderen komen klem te zitten tussen hun ouders en worstelen vaak hevig met hun loyaliteit.

"Wanneer er word gesproken over geld, resulteert dit te vaak in een conflict. Dit moet eerst goed worden geregeld om daadwerkelijke afspraken te maken."
Kim Haring
Financieel expert Scheiding

Ik ben gescheiden

Mogelijkheden om gemaakte afspraken te herzien

In de praktijk blijkt dat veel kinderen behoefte hebben om met een neutrale derde een gesprek te voeren. Zo kunnen zijn hun verhaal doen, zonder bang te zijn dat een van de ouders boos of verdrietig wordt. Op een gegeven moment kun je er ook niet meer omheen: de invulling van het ouderschap na de scheiding levert in de nieuwe situatie zoveel problemen op, dat zowel jij of je kinderen onnodig veel schade oplopen. Beperk de negatieve gevolgen en wacht niet te lang met het inschakelen van hulp als je er, om wat voor reden dan ook, samen niet uitkomt. Het is fijn om terecht te kunnen bij een professional die je praktisch kan ondersteunen en begeleiden.

Er kunnen vragen spelen als:

  • Hoe gaan wij in deze nieuwe situatie nu goed als ouders met eIkaar om?
  • Ik wil het met mij ex-partner over een aantal gemaakte afspraken hebben
  • Ons kind heeft extra ondersteuning nodig
  • Ik heb meer financieel inzicht nodig
  • De toeslagen lopen nog niet goed, wat moet ik doen
  • Ik heb een nieuwe partner, hoe gaan we hier als ouders mee om?

Wat levert omgangsbemiddeling / een kindgesprek / herzien financiële afspraken op?

  • Een omgangsregeling die (weer) aansluit op de huidige situatie
  • Inzicht in de positie van het kind
  • Kinderen voelen zich weer door ouders gesteund en begrepen
  • Betere communicatie tussen u als ouders
  • Beter contact tussen jullie als ouders en jullie kinderen
  • Grip en overzicht op je financiën wat zorgt voor financiële rust

Waarom Het Scheidingsplatform?

Mensgericht in elke stap, jullie staan centraal

Een scheiding brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Hoe regel je dit allemaal? Vaak moet je bij verschillende professionals aankloppen voor zaken als een ouderschapsplan, hypotheek, en financiële verdelingen. Dit kan snel leiden tot verwarring, stress, en oplossingen die niet goed op elkaar aansluiten.

Wij doen het anders.
Alle deskundigen die je nodig hebt, vind je bij ons onder één dak. Of het nu gaat om jullie kind(eren), de woning, of financiële zaken — onze verschillende deskundigen zorgen ervoor dat alles naadloos op elkaar aansluit. En voor jullie is er altijd één vast aanspreekpunt voor overzicht en duidelijkheid.

Alles onder één dak

Onze hulp is volledig afgestemd op jullie situatie. Of het nu gaat om financiële zaken, de woonsituatie, de zorg voor de kind(eren), of de scheiding zelf, wij zorgen ervoor dat alles op elkaar aansluit en goed geregeld is.

Altijd persoonlijke aandacht

Wij hebben altijd aandacht voor jullie situatie. Of het nu gaat om specifieke wensen, praktische behoeften of emotionele steun, wij zorgen ervoor dat elk aspect van jullie situatie zorgvuldig en met volledige toewijding wordt behandeld.

Oog op de toekomst

We begrijpen dat een scheiding niet alleen invloed heeft op jullie, maar ook op jullie kind(eren), familie en jullie netwerk. Daarom bieden wij begeleiding die rekening houdt met alle betrokkenen.

Meest gestelde vragen

Bekijk hier onze meest gestelde, vragen

Ja, het is zeker mogelijk om de alimentatie te wijzigen als er sprake is van een verandering van omstandigheden, zoals een verandering in inkomen of gezondheid. Het is daarbij belangrijk om hierover in gesprek te gaan met je ex-partner en samen te zoeken naar een oplossing.

Bij het Scheidingsplatform kun je onder professionele begeleiding van scheidingsprofessional in gesprek gaan over de gewenste wijzigingen en hoe je deze samen kunt realiseren. Het kan soms lastig zijn om hierover in gesprek te gaan met je ex-partner, maar wij kunnen je hierbij helpen door te zorgen voor een fijne omgeving waarin jullie allebei jullie wensen en belangen kunnen bespreken.

Het krijgen van een nieuwe relatie na een scheiding kan invloed hebben op de alimentatie, maar dit hangt af van de individuele situatie en de afspraken die gemaakt zijn tijdens de scheiding. In sommige gevallen kan een nieuwe relatie leiden tot een vermindering van de alimentatie, bijvoorbeeld omdat er sprake is van gedeelde kosten. In andere gevallen kan de alimentatie gelijk blijven, omdat de nieuwe partner geen invloed heeft op de financiële situatie van de ex-partner. 

Het is daarom altijd verstandig om hierover in gesprek te gaan met een scheidingsprofessional en samen te kijken naar de mogelijkheden en gevolgen. Bovendien kan het krijgen van een nieuwe relatie na een scheiding emotioneel en praktisch ook veel impact hebben en is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Vooral als er ook kinderen bij betrokken zijn. 

Ja, het is absoluut mogelijk om na de scheiding nog afspraken te maken over de kosten voor de opvoeding van de kinderen. Het is  verstandig om hierover in gesprek te gaan met je ex-partner en samen te zoeken naar een oplossing. Het kan ook zijn dat er afspraken gemaakt zijn over de kosten voor de kinderen tijdens de scheiding, maar dat deze afspraken in de praktijk nog niet helemaal goed uitpakken. Ook dan is het mogelijk om hierover in gesprek te gaan en de afspraken aan te passen aan de nieuwe situatie. Het belangrijkste is dat beide ouders open staan voor overleg en bereid zijn om samen te zoeken naar een oplossing die past bij de veranderende omstandigheden. Deze professional kan helpen bij het bespreken van de opties en bij het maken van nieuwe afspraken die passen bij de veranderde situatie.

Met begeleiding van een scheidingsprofessional kun je samen tot een oplossing komen die voor jullie allebei goed werkt.

Als je ex-partner de gemaakte afspraken niet nakomt, kan dit erg frustrerend en stressvol zijn. Het is begrijpelijk dat je boos of verdrietig bent, maar het is belangrijk om kalm te blijven en te proberen om tot een oplossing te komen.

Belangrijk om te beseffen is dat de reden waarom de gemaakte afspraken niet worden nagekomen vaak de belangrijkste vraag is om te beantwoorden. Het is begrijpelijk dat we deze vraag soms vergeten, omdat we gefocust zijn op het probleem zelf. Toch is het belangrijk om te achterhalen wat er precies aan de hand is, zodat er gericht naar een oplossing gezocht kan worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er onduidelijkheid bestaat over de afspraken of dat er sprake is van een verandering in de omstandigheden waardoor de afspraken niet meer haalbaar zijn. Door samen te zoeken naar de oorzaak van het probleem, kan er gewerkt worden aan een oplossing die jullie werkt.

Ga hierover in gesprek met je ex-partner en zoek samen naar een manier om de afspraken alsnog na te komen.

Als dat niet lukt, kun je altijd de hulp van onze scheidingsprofessional inschakelen. Deze scheidingsprofessional helpt bij het bespreken van de opties en het vinden van een oplossing die voor allebei werkt.

Het allerbelangrijkste is om te proberen de communicatie open te houden en te zoeken naar een manier om de situatie op te lossen zonder verdere escalatie.

 

Plan een belafspraak

Belafspraak inplannen

Naam(Vereist)

*We proberen je te bereiken op het door jou aangegeven moment. Het gesprek is gratis en volledig vrijblijvend.

Maak vrijblijvend een afspraak

We helpen jullie graag verder

Of neem direct contact op: